آیا با تحریم‌ چین و روسیه جهان به سلاح‌ تحریم واکنش نشان می‌دهد؟-راهبرد معاصر
مجیدرضا حریری، رییس اتاق بازرگانی ایران و چین در گفتگو با «راهبرد معاصر» پاسخ می دهد؛

آیا با تحریم‌ چین و روسیه جهان به سلاح‌ تحریم واکنش نشان می‌دهد؟

مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با اشاره به تحریم های چین و روسیه گفت: هدف آمریکا و اروپا از تحریم چین به تاخیر انداختن هژمونی چین به عنوان اقتصاد برتر جهانی است.
مجیدرضا حریری؛ رییس اتاق بازرگانی ایران و چین
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۰۹ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 March 29
کد خبر: ۸۱۷۸۸

آیا باتحریم‌ چین و روسیه جهان به سلاح‌ تحریم واکنش نشان می‌دهد؟

 

به گزارش راهبرد معاصر، در هفته گذشته چین با اتهامات حقوق بشری از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تحت تحریم قرار گرفت، این اقدام غرب در حالی صورت گرفته‌ است که چین پله‌های ترقی و تبدیل شدن به قدرت اقتصادی نخست جهان را به سرعت طی می‌کند و براساس آمارهای جهانی تا سال 2030 از آمریکا پیشی خواهد گرفت. به عقیده کارشناسان، تحریم چین و تلاش برای ایجاد تداخل در روند پیشرفت اقتصادی آن با موضوعیت هراس غرب از این رخداد در این قدرت بزرگ اقتصادی جهان با توسل به تحریم‌ها صورت گرفته است. مجیدرضا حریری رئیس اتاق بازرگانی ایران وچین در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مساله تحریم چین از سوی امریکا و اتحادیه اروپا و تاثیر آن در افزایش آگاهی افکار عمومی جهانی از منظر تاثیرات ظالمانه تحریم‌ها بررسی کرده است، در ادامه این مطلب نظرات وی را مرور می‌کنیم:

 

مجیدرضا حریری رئیس‌اتاق‌بازرگانی ایران‌وچین در خصوص تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه چین‌ و روسیه در گفتگو با «راهبرد معاصر» گفت: آنچه به عنوان تحریم از سوی کشورهای اروپایی و آمریکا به سایر کشورها وملت‌ها تحمیل می‌شود، نشان دهنده این است که برخی قدرت‌ها از حربه تحریم اقتصادی علیه کشورها و ملت‌ها به بهانه‌های مختلف با هدف کند کردن سرعت پیشرفت آنان استفاده می‌کنند. بهانه‌جویی‌های غرب در خصوص اعمال تحریم‌ها در کشورهای مختلف متفاوت است، در ایران با بهانه صنعت صلح آمیز هسته‌ای و در چین رو روسیه به بهانه‌حقوق بشر تحریم‌های خود را نه فقط به دولت‌ها بلکه به مردم آن کشورها نیز تحمیل می‌کنند.

 

وی در این‌باره افزود: به هر حال وقتی سایر کشورها و ملت‌ها تحت تحریم های آمریکا قرار می‌گیرند آنها نیز با مردم ایران همذات پنداری و همدردی می‌کنند چرا که می‌بینند تحریم سلاح عادلانه‌ای نیست و هیچ‌گاه استفاده از آن به هر بهانه‌ای به نفع مردم یک کشور تمام نمی‌شود، به این معنا که اگر سیاسیون در دنیا با یکدیگر بر سر مسائلی اختلاف دارند این اختلاف نباید به صحنه و زمین زندگی و معیشت مردم کشیده شود چرا که به صورت مستقیم زندگی و معیشت مردم را تحت تاثیرات منفی قرار می‌دهد.

 

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در تشریح این‌موضوع افزود: وقتی ایران در دنیا تحریم می‌شود و کشور دیگری مشابه ما تحریم نیست؛ در این حالت صدای ما قطعا آنقدر بلند نیست که به گوش همه برسد و کشورها یا ملت‌های دیگر بر علیه تحریم‌ها و به نفع ما مواضع محکمی اتخاذ کنند، اما هنگامی که کشورهایی چون چین و روسیه تحریم می‌شوند با توجه به اینکه روسیه و چین ابزارها و امکانات مختلف و قابل توجهی دارند که با استفاده از آنها می‌توانند افکار عمومی دنیا را علیه مسئله تحریم حساس کنند، شاید از این منظر به نفع ما باشد که افکار عمومی دنیا به مساله‌ای به نام تحریم جدی‌تر نگاه کنند.

 

مجیدرضا حریری درباره چرایی تحریم چین توسط آمریکا و نگرانی‌های آمریکا از رشد اقتصادی چین خاطر نشان کرد: در دنیا اتفاقی  در حال رخ دادن  است وآن چیزی نیست به غیر از تبدیل شدن چین به اقتصاد اول دنیا که به تبع آن شاهد پررنگ شدن نقش چین در مناسبات بین المللی اعم از اقتصادی، سیاسی، فرهنگی یا سایر شئون زندگی بشر خواهیم بود. این مساله به طور کلی باب میل آمریکا و اروپا  نیست، به همین دلیل تلاش می‌کنند این اتفاق را تا حد ممکن به تاخیر بیاندازند.

 

وی هدف آمریکا از تحریم چین را اینگونه توضیح داد: هدف آمریکا و اروپا از تحریم چین به تاخیر انداختن هژمونی چین به عنوان اقتصاد برتر جهانی است. آمریکا تا چند سال پیش نقش چین را به عنوان نقش برتر در مناطقی از دنیا برای حل‌وفصل امور سیاسی نمی‌دیدید، اما چین در حال حاضر به یکی از قطب‌های مهم سیاسی و تاثیرگذار در دنیا تبدیل شده است لذا آمریکا از این موضوع در هراس است، از سوی دیگر ارتباط چین وروسیه می‌‎تواند منجر به ایجاد بلوک قدرتمندی در دنیا شود که بلوک غرب را تحت تاثیرقرار دهد لذا آمریکا و اروپا تلاش می‌کنند تا  قدرتمندی بیش از پیش چین و روسیه و اتحاد این کشورها را خنثی کنند.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار